Vrijdagavond is in de garage van de technische dienst aan de Boerenkrijglaan Herentals de Verbouwing van start gegaan. Geen verbouwing van de garage maar De Verbouwing is een stuk van Kreutzfeld Verein. Het is het afstudeerproject van Michai Geyzen.

Michai Geyzen is afkomstig uit Olen. Hij studeert af aan de Toneelacademie van Maastricht.

Het verhaal: Yilka en Thomas laten hun huis verbouwen in de hoop hun huwelijksproblemen weg te timmeren. Er moet een muur komen om elkaar niet op de nek te zitten. Een muur om te kunnen blijven communiceren.

Twee verbouwers voeren de opdracht uit. Ze zijn al maanden in de weer omdat de plannen steeds maar gewijzigd worden.

Er komen steeds meer barsten in de samenwerking, niet alleen bij de geliefden maar ook bij de bouwvakkers. De verbouwing groeit zo uit tot een metafoor voor al het vergeefse geknutsel aan een niet-werkend huwelijk.

De cast: Silke Becu, Raf Jansen, Dirk Vandervelden, Stijn Van de Wiel. Regie: Michai Geyzen - scenografie/techniek : Thomas Nagels, Thomas Stevens - tekst: Theatergroep Carver.

De Verbouwing is nog te zien op 11, 12 en 13 mei om 20u in de garage aan de Boerenkrijglaan. De voorstellingen zijn daar zo goed als uitverkocht.

Op 16/5 en 19/5 speelt Kreutzveld Verein het stuk nog in De Kuub in Turnhout. Aanvang: telkens om 21.05u. Hiervoor zijn nog wel kaarten te koop.

Een aanrader!